Dr. Fuat Pallaska

Profesor Pallaska posedon gjashtë vjet përvojë në ligjërim në fushën e renovimit të qëndrueshëm dhe dizajnet energjetike të ndërtesave dhe ofrimin e konsulencës në monitorim dhe auditim të energjisë.


Përvoja profesionale e profesor Pallaskës përbëhet nga 15 vjet përvojë në menaxhim, trajnim dhe konsulencë profesionale në planprogramin e shkollave profesionale në Kosovë nga 2003-2005 dhe përvojë në ofrimin e ekspertizës për GIZ dhe UNDP dhe menaxhimin e projekteve të auditimit energjetik për Grupin Danez të Menaxhimit.

Disa nga të arriturat e Profesor Pallaskës janë paraqitur mëposhtë:

- Menaxhimi në fabrikën e frigoriferëve industrial ‘ERENIKU’ Gjakova


- Koordinator i logjistikës në Misionin e Programit të organizatës italiane ‘COOPI’ Italian Organization


- Anëtar i Bordit të ndërmarrjes publike N.P. Qabrati – Gjakovë


- Anëtar i Bordit të ndërmarrjes publikeK.r.u. "Radoniqi-Dukagjini" Gjakovë


- Konsulent i GIZ-SWISS Contact


- Auditor i çertifikuar për ndërtesat e qëndrueshme dhe implementimin e masave efektive efiçiente


- Profesor i programit të Menaxhimit të Energjisë të Kolegjit ESLG


- Monitorimi dhe hartimi i projekteve në fushën e energjisë dhe mjedisit gjatë periudhës 2012-2020;Lista e publikimeve të Profesor Pallaskës është paraqitur mëposhtë:


Pallaska, F. and Hoxha, V. (2022). Role of sustainable refurbishment on quality of life of occupants in Prishtina, Kosovo, Annual UBT Conference, 30-31 October Prishtina, Kosovo

Pallaska, F. (2022). Impact of Building Envelopes and Climatology on renovation of public buildings stock in Kosovo in terms of energy efficiency, sustainability environmental and socio-economic issues.", Annual UBT Conference, 30-31 October Prishtina, Kosovo

Pallaska, F. (2021). “Energy Legislation in Kosovo, analyses and application compared with EU directives, importance for improving Energy Efficiency and Sustainability refurbishment of building stock in Kosovo”, Annual UBT Conference, 30-31 October Prishtina, Kosovo

Pallaska, F. (2021). “Energy Efficiency in Administrative and Education Institution Buildings in Kosovo”, Annual UBT Conference, 30-31 October Prishtina, Kosovo

Pallaska, F. (2018), The role and the importance of the economic impact , Institutional legislation for Increasing Value of the Sustainability Refurbishment of the Building Stock in Kosovo, 3rd Interdisciplinary Conference on Real Estate CIRRE, 20-21 September 2018, University of Applied Sciences, Groningen

Pallaska, F. (2018), Real Estate Culture and Sustainable Refurbishment, Lambert Publishing

Pallaska, F. (2017), Importance for improvement of Energy Efficiency Law for Sustainable refurbishment of building stock in Kosovo, 2nd Interdisciplinary Conference on Real Estate CIRRE, 21-23 September 2017, Polytechnic University of Cartagena, Cartagena

 

Orët e konsultimeve: Çdo të Hëne, Mërkurë dhe Enjte prej orës 15:00-16:00

Prapa

Fjalimi i rektorit

Të dashur studentë!

Ju mirëpres të gjithëve në vitin e ri akademik! Si Kolegj ESLG presim me padurim që të bëhemi partner me juve në këtë udhëtim të përbashkët emocionues dhe kualitativ drejt zgjerimit të horizonteve të reja të dijes dhe shkencës. më shumë...

Welcome to

Konkurs pë regjistrimin e studentëve në vitin akademik 2022-2023

Në bazë të vendimit të rektorit të Kolegjit ESLG Nr.prot. 1678, të...më shumë...

Të drejtat e studentëve

Të drejtat e studentëve si pjesë e projektit "Rritja e pjesëmarrjes së...më shumë...

Rritja e pjesëmarrjes së studentëve në proceset e brendshme dhe të jashtme të sigurimit të cilësisë në Kosovë

Rritja e pjesëmarrjes së studentëve në proceset e brendshme dhe të jashtme...më shumë...